Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

5 питань — і він зникне назавжди

Якщо ненаглядний твій набрид тобі так, що очі б його не бачили, — визубри ці 5 питань, що викликають алергію у чоловіків, і повторюй при кожній слушній нагоді. Результат побачиш сама. Але якщо коханий дорогий тобі, як світло у віконці, теж визубри ці 5 питань і наклади на них строге табу!

1. Ти мене любиш?

Якщо чоловік любить, то він добровільно поділиться з тобою такою ексклюзивною інформацією. І це буде набагато сенсаційніше повідомлення, ніж його неохоче, собі під ніс буркнуте "так", яке в чоловічому розумінні, кажучи по совісті, мало чим відрізняється від "ні" (або дурнувате і нікому не потрібне "не знаю").

Ну, а вже якщо з нехитрого на вигляд: "Ти мене любиш?", як з матрьошки, посиплються нескінченні: "А коли саме ти мене полюбив?", "А ти сильно мене любиш?", "Скажи, адже ти ніколи раніше так не любив?" і так далі, то ваш роман сміливо можна переводити в жанр мелодрами.

Подібні питання — методичні і хворобливі удари по чоловічій психіці, яка в один похмурий день просто не витримає.

Звичайно, бажання почути від милого визнання в любові цілком зрозуміле, але не слід витягати його кліщами. Наберися терпіння, і час від часу не забувай сама натякати йому про свої почуття — витончено і злегка.

2. Про що ти зараз думаєш?

Питання на рідкість безглузде, а тому дратує будь-яку людську особину безвідносно її статевій приналежності.

По-перше, лежачи в ліжку з жінкою і затишно покурюючи (наприклад), чоловік рідко взагалі про щось думає.

По-друге, якщо у нього по життю дуже багато проблеми, то він думає зараз саме про них, а не про тебе, тому чесна відповідь: "Про роботу" — навряд чи тебе втішить.

Нарешті, не треба бути заслуженим ловеласом, щоб з міркувань підлабузництва відповісти: "Про тебе". І якщо ти дівчина розумна, тобі залишиться лише вдавати, що ти повірила.

Ну, а якщо ти віриш насправді або повторюєш це порожнє питання з разу в раз, ти мимоволі підштовхуєш милого до переконання, що його подруга дещо дурнувата.

3. Правда, було б класно завести купу дітвори?

Ні, якщо ти неодмінно жадаєш убити всю ту романтику, яка, можливо, накопичилася в душі твого приятеля, — що ж, запитай, скількома чадами він має намір обзавестися найближчим часом.

І молися, щоб у твого друга було відчуття гумору. Інакше, мабуть, наявність серцевого нападу і відсутність сердечної теплоти у ваших подальших відносинах забезпечені. Отже якщо під вінець тебе поки не запросили, виключи взагалі цю тему з кола обговорюваних із коханим питань.

4. Милий, ти помітив, я вчора купила чудовий лак для нігтів?

Деколи безпечніше дратувати бика червоною ганчіркою, ніж розповідати чоловікові про чудеса, що творяться в парфюмерно-косметичній промисловості.

Таке випробування не для чоловічої нервової системи. Якщо ж ти задалася метою випробувати її на міцність, скажи що-небудь про шкоду вільних радикалів, що старять шкіру, і речовини, що регулюють відсотковий вміст у ній колагену.

Проробляй цю процедуру регулярно, і тоді навряд чи емоційна корида, яку влаштує тобі коханий в осяжному майбутньому, нагадуватиме любовну забаву.

5. Я така дурна (страшна, худа, товста)?! (суміш питання і твердження в голосі)

Коли чоловік чує подібну фразу, він інстинктивно розуміє, що з самооцінкою у тебе не все гаразд. А жінка, яка сама себе не цінує і не любить, безумовно опускає себе в чоловічих очах — з нею починають поводитися без особливих церемоній.

По-друге, чоловіки, як би це м’якше виразитися, не дуже-то схильні вникати в суть речей, тому, коли їм говорять, що вони привабливі (сексуальні, розумні і т.д.) — вони вірять. Але так само вірять вони і тоді, коли чують: "Я жахливо незграбна (невезуча, неефектна і т.д.)".

Коротше, якщо не хочеш ткнути його носом у свої недоліки — мовчи про них. І, як мінімум, половини він не помітить.

По-третє, подібні питання перетворюють чоловіків на вимушених брехунів. З гуманних міркувань вони тут же кидаються спростовувати сказане тобою і закидують тебе купою компліментів.

Ти відчуваєш цілком приємне рефлекторне задоволення. Натурально, хочеться повторити комбінацію "провокаційне питання — улеслива відповідь" знову і знову. У результаті це настільки стомлює чоловіка, що він або тихо зникає з твого горизонту, або заявляє: "Як правильно помічено! Ти дійсно дурна, неприваблива, товста, а найголовніше — нудна".

Так що ж, тепер у цих істот ні про що і запитати не можна? Ще й як можна.

Наприклад, про те, коли ж ви, нарешті, вирушите в давно запланований круїз по Середземному морю, якого кольору буде обіцяна тобі до дня народження шубка, і скільки карат повинно бути в діамантах, які ненаглядний обожнює тобі дарувати.

Звичайно, після цих трьох таких простих питань милий теж може втекти. Але це тоді вже якийсь неправильний милий. А навіщо тобі такий потрібен?

*
Нагору