Класика Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Поцілунки підвищують імунітет і продовжують життя

За все своє життя звичайна людина цілується приблизно два тижні. Рекордний поцілунок тривав 30 годин, при цьому повністю знесилив учасників. І не дивно — адже під час поцілунку в організмі відбуваються реакції як при стрибку із парашутом.

Факт перший. Медичний.
Виявляється, з медичної точки зору, здійснювати цей буденний ритуал «чмокання» дуже корисно!
Поєднання губ — це цілий «букет» складних хімічних реакцій. Останні медичні дослідження показали, що тривалий пристрасний поцілунок збільшує пульс до частоти 100 і більше ударів в хвилину і підвищує рівень гормонів в крові настільки, що може продовжити життя людини майже на 1 хвилину. При цьому, під час пристрасного поцілунку витрачається приблизно 6,4 калорій на хвилину. Справжній поцілунок викликає в мозку ті ж хімічні реакції, що стрибки з парашутом.
Разом з тим, на думку психологів, поцілунок заспокоює нервову систему, запобігаючи стресам. Любителі цілуватися, як правило, оптимісти, вони впевнені у своїх силах, швидше добиваються професійних і особистих успіхів.
Під час поцілунку ми обмінюємося 9 мг води, 0,7 г альбуміну, 0,18 г органічних речовин, 0,7 мг жирів, 0,45 мг солі! Всі речовини «поцілункового обміну» загалом безпечні, вони полегшують травлення і позитивно впливають на імунітет. Але при цьому не варто забувати, що з поцілунком передаються такі «хвороби закоханих», як герпес, гепатит А і Б. А ще під час поцілунку від однієї людини до іншої передається 278 різних культур бактерій (95% з них не є небезпечними для здоров’я людини).

Факт другий. Статистичний.
Середня жінка «з’їдає» за рік 2,5 тюбика губної помади. Її постійному сексуальному партнерові також дістається доза гліцеринових «хімікатів» — цілуючись, він за рік споживає 0,7 тюбика губної помади.

Факт третій. Історичний.
Чому люди почали цілуватися один з одним досі залишається загадкою. Проте зазвичай вважається, що раніше поцілунок був знаком довіри. Дозволяючи іншій людині підійти до себе так близько, люди показували, що вони не бояться її, що цілком їй довіряють.
А ще в первісних племенах вважалося, що під час поцілунку передається сила або частина душі. Якщо вірити медикам, то якась «сила» (наприклад, гормони) передається і справді. Мабуть, первісні люди відчували це інтуїтивно.
У Давньому Єгипті нічого не знали про поцілунки. Можливо, цариця Клеопатра, відома своїми перемогами над чоловіками, так ніколи і не цілувалася по-справжньому.
Римляни на знак вітання цілували очі один одного. Це повна протилежність російській прикметі, за якою цілувати очі — до розлуки.
В середні віки в Італії чоловік, що поцілував дівчину на людях, повинен був обов’язково з нею одружитися. У місті Неаполі закони були найжорстокішими: поцілувавшись на вулиці, можна було потрапити до в’язниці, а то і зовсім позбутися життя, якщо це відбулося на очах високої духовної особи.

Факт четвертий. Пізнавально-географічний.
Деякі народи замінюють поцілунок потиранням носів. У Східній Азії поцілунки як вітання поширені не так широко, як поклони, хоча протягом XX століття європейський звичай цілуватися при зустрічі проник навіть до Японії і Китаю. Ескімоси в умовах арктичної холоднечі бояться під час поцілунків обморозити губи — замість цього вони труться носами, вітаючи один одного. На південному сході Індії замість поцілунку належить шанобливо притиснутися носом до щоки свого візаві і при цьому глибоко зітхнути.
У Японії, про яку ми тільки що згадали, вважається вкрай непристойним цілуватися при свідках. Саме тому ви майже ніколи не побачите поцілунку в японському фільмі. Те, що у всьому світі називається «японським» поцілунком, виконується так: станьте на відстані одного кроку один від одного, нахиліться вперед і, витягнувши губи, торкніться ними губ партнера. Рот не відкривати!
Африканці виражають пошану до вождя, цілуючи землю, по якій він ходив.
Найбільше цілуються німці — за день в середньому 3,2 разу у щічку і 1,3 рази дарують один одному еротичні поцілунки.
Подекуди поцілунки вважаються злочином. Так, наприклад, в американському штаті Індіана досі діє закон, за яким «вусатому чоловікові забороняється цілувати людську істоту». У штаті Коннектікут по неділях заборонено цілувати дружину. А в містечку Седар Рапіді (штат Айова) шериф може забрати в ділянку будь-кого, хто поцілує незнайому людину.
З усіх тварин поцілунок шимпанзе найбільш схожий на людський. Так само цілуються в губи собаки, коні і канадські дикобрази.

Факт п’ятий і останній. Офіційний.
Процес поцілунку має навіть офіційну наукову назву. Наука, що займається вивченням цього інтимного заняття, називається філематологією.
З 1981 року дослідженням природи поцілунку займається Усесвітній комітет охорони здоров’я при ООН.
6 липня святкують Всесвітній день поцілунків, який колись придумали жителі Великобританії. А 20 років тому він був затверджений Організацією Об’єднаних Націй і тепер має статус офіційного.
За матеріалами medinfo


*
Нагору