Класика Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Де живе та чим живиться жіноче лібідо?

До 40-х років минулого століття право жінки на лібідо (статевий потяг) беззастережно визнавалося лише авангардом суспільства. І виключно в кулуарах... Справді, навіщо жінці відчувати потяг до протилежної статі (а тим більше – оргазм), якщо на процес відтворення роду це не впливає?

Адже чоловікові оргазм потрібен для того, щоб відбулася еякуляція. Жінка ж здатна прийняти та «засвоїти» сім’я, навіть якщо під час сексу спала глибоким сном. Звідси висновок: нехай ляже зручніше, усе інше і без неї зроблять. І всі ці розмови про жіноче лібідо – пусті.

Наука перевертає свідомість

70 років тому було розпочато перші дослідження в цій області, що дали приголомшливі результати: як з’ясувалось, дві третини жінок ніколи не відчували оргазму. Проблемою зацікавилися психологи та сексологи. Сексологи, щоправда, випереджали колег: саме їхні відкриття стали першим надбанням широких мас. Наприклад, «відкриття» клітора. Цим «науковим проривом» почали користуватися так активно, що «крива охоплення жінок оргазмом» активно поповзла догори. У середині 60-х уже значна частина жінок Європи заявляла про те, що завжди відчуває оргазм.

Підвалини патріархального суспільства були вражені: право жінки на наявність і відсутність лібідо було визнано майже офіційно. Договорів на міжнародному рівні, щоправда, не підписували, але обов’язків у чоловіків додалося: їхня конкурентоспроможність визначалася тепер ще й здатністю доводити жінок до оргазму.

І знов – безвихідь

Здавалося б, усе прекрасно! Але… Горезвісна крива жіночих оргазмів усе-таки вперто зупиняється на певній позначці, не бажаючи досягати стабільного стовідсоткового рубежу. Учені рили далі… І накопали-таки ще одне відкриття: точку G! Відкриттям атома широкі маси були зацікавлені менше: на пошуки цієї напівміфічної точки ринулося все чоловіче населення. Подумати лишень: знайшов цю кнопочку в глибинах жіночого тіла, натиснув – і почувайся суперменом!

Знову прокол! І знайти цю G не так легко і натискати треба вміючи, заповітне слово знати! Саме так: слово! Останні відкриття вчених повертають любителів швидких механічних оргазмів у потемки жіночої психіки. Як з’ясувалось, на відміну від чоловічого лібідо, жіночий статевий потяг так міцно зав’язаний на психології, що розірвати це «порочне» коло майже неможливо.

Таємниці психології

Виховання дівчинки, її перший сексуальний досвід, емоційне ставлення до партнера, власна самооцінка – все це може стати запорукою дивовижного сексу, але може й звести його нанівець, попри всілякі технічні хитрощі.

Американські вчені провели чергове дослідження та з’ясували, що:

55% жінок втрачають здатність відчувати оргазм, якщо чоловік виявляє свою фінансову неспроможність. Відмова купити уподобану річ може стати причиною разового «проколу», а неминуща скнарість чоловіка — це перший крок жінки до фригідності.

У 30% дам статевий потяг геть зникає, коли вони бачать п’яних, неуважних і нетактовних;

15% гостро реагують на неприємний запах поту (і навіть – одеколону) та надлишкову масу тіла.

Каліфорнійські вчені, дослідивши групу зі 100 жінок у віці від 18 до 60 років, дійшли висновку: що більше в організмі жінки тестостерону, то активніша вона у своїх сексуальних бажаннях. Вироблення ж тестостерону гальмують гормональні протизаплідні засоби, антидепресанти, народження дитини та годування груддю. Знижують рівень цього гормону й психологічні чинники, описані вище.
Вихід є!

Природа мудра та милостива: на противагу перерахованим вище негативним чинникам вона дала жінці можливість регулювати своє лібідо у бік підвищення шляхом… занять спортом. Так-так, фізична активність, виявляється, значно підвищує бажання займатися сексом! Цікава робота, розумова активність і навіть – активне громадське життя також у списку сексуальних стимуляторів.

(Боже мій, невже членство в якійсь політичній партії пробуджує бажання займатися сексом?! От чому в політику йдуть у похилому віці!)

А може, багато галасу даремно?

Може, не дуже й потрібен жінкам цей оргазм? Адже народжувати все одно будемо… «А от і ні!» – одностайно заперечують вчені! Недопещені жінки здебільшого хворі фізично та психологічно. Фізично – застійні явища в органах малого таза. Психологічно – просто злі. А тому – некрасиві й знов-таки хворі...

Крім того, на думку американських учених, фригідні жінки (насправді фригідних, щоправда, не більше 1%, інші – «нерозбуджені») шкодять при близькому спілкуванні здоров’ю чоловіків. Виявляється, в піхвових виділеннях такої дами міститься речовина, що може викликати негативні зміни в потенції чоловіка та навіть довести до імпотенції.

Від себе додамо, що вірити всім твердженням учених усе-таки не варто. Наприклад, останнє твердження ескулапів дуже віддає рекомендацією тікати від дам із «проблемами» якнайшвидше та якнайдалі. А якщо ці люди по-справжньому кохають одне одного й до повного щастя – рукою подати? Може, чоловікові треба просто змінити одеколон, а жінці – забути про перший невдалий секс, подолати якісь дитячі враження тощо.

Безперечно одне: жіноче лібідо має свої особливості, це дуже тонка, уразлива структура. Це – як скрипка, на якій без навичок не зіграєш. А здобувати ці навички треба спільно: жінці – шляхом пізнання свого тіла й особливостей своєї психіки, чоловікові – через чуйність, увагу. І кохання. Усе просто.

Лариса Ковальцова

Чому не хочеться сексу

Одне з головних помилкових суджень сучасного світу: і жінка, і чоловік завжди зобов’язані хотіти сексу.
Але ж сексуальна гіперактивність — це міф. Звісна річ, сексуальні стосунки — це приємно та важливо, але якщо в тебе зараз період «інтим-затишку», це не привід вважати себе фригідною або неповноцінною. Секс може зникнути з ваших стосунків так само несподівано, як і з’явився колись. Важливо з’ясувати причину, чому тобі не хочеться інтимних пестощів.

На думку сексопатолога однієї з київських клінік Марини Лісовської, у сексі немає чітких правил і графіків. Тому скільки разів на тиждень або місяць треба займатися сексом — справа індивідуального вибору. Але якщо вирування пристрастей і сексуальний потяг до партнера зменшилися або взагалі зникли… Зверни увагу на такі аспекти:

1. Ти сидиш на дієті
Погане, нерегулярне та одноманітне (незбалансоване) харчування значно знижує сексуальну активність. Зі зменшенням калорій, зникненням сантиметрів і кілограмів, зникає й сексуальний потяг. Особливо, якщо дієта жорстка. Адже різке обмеження не лише різновидів продуктів, а й їх кількості призводить до виснаження організму та погано впливає на нервову систему. Тобі, вічно голодній, втомленій, виснаженій та замореній голодом, уже точно не до сексу. Щоб твоє лібідо було в нормі, не підбирай дієт самостійно: порадься з дієтологом.

2. Конфлікти з партнером
Якщо в тебе та твого чоловіка з’явилися проблеми у стосунках (не обов’язково в інтимній сфері), наприклад, катастрофічно бракує матеріальних коштів; він тебе ображає (принижує або навіть б’є); у нього проблеми з алкоголем; з якоїсь причини ти перестала йому довіряти, підозрюєш у зраді.

Насправді, причини доволі різноманітні (в кожної пари вони свої), але одне зовсім очевидне: якщо ти не довіряєш партнеру, якщо тебе щось непокоїть у ваших стосунках, якщо між вами немає гармонії та взаєморозуміння, то й в інтимі виникає певна відстороненість. І це зовсім природне явище — інстинкт самозахисту, за принципом: ти мені чужий, не порушуй мого простору. Тому, щоб повернути гармонію у фізичні стосунки, необхідно відновити між вами душевну теплоту. Поговори з коханим відверто, і разом намагайтеся працювати над збереженням вашого союзу, щоб покращити його, запобігши руйнуванню.

3. Ти недосипаєш
Катастрофічний брак сну, нічна робота та глобальне недосипання негативно позначаються не лише на твоєму зовнішньому вигляді та є причиною пригніченого настрою, а й знижують лібідо. Поверни у своє життя здоровий сон (спи не менше 8 годин на добу), і разом із ним, можеш бути впевнена, повернуться й сміливі інтим-бажання. Якщо ти страждаєш безсонням і самостійно не вдається впоратися з цією проблемою, не затягуй — звернися до лікаря.

4. Стрес
Ти постійно на нервах, й іноді навіть підозрюєш, що перебуваєш на межі нервового зриву? Або ще гірше — психічного розладу? Із нервовою системою жарти погані. Тому навчися розслаблюватися та відпочивати. І більше часу приділяти собі, своїй душі та тілу, а також коханій людині. Подаруй йому себе та ніч кохання: зроби релакс-масаж своєму героєві, здивуй його інтим-новинкою та зміни звички на сміливі сексуальні експерименти.

Вероніка Недільська

*
Нагору