Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Як позбутися прищів — рецепти

Позбутися прищів допоможе наступний домашній рецепт: Подрібніть в порошок 20 таблеток стрептоциду (можна купити в будь-якій аптеці). Цей порошок розбавте соком, віджатим з листя алое, до отримання густої маси, в яку додайте ще 3-4 краплі йоду. Змастіть отриманої маззю кожен прищик, і залиште на всю ніч, вранці вмивайтеся прохолодною водою, із застосуванням мила.

* * *

Прищі на обличчі можна спробувати прибрати одним соком алое: Зріжте листя алое біля основи, загорніть у паперовий пакет, і покладіть в холодильник на тиждень. Після відіжміть з них сік, і протирайте їм проблемні місця кожен день, вранці і ввечері.

* * *

Подрібнене листя алое також допомагає позбутися від прищів: Дуже дрібно подрібніть кілька листків (можна натерти на тертці), і залийте 1 склянкою холодної кип’яченої води. Залиште на 1 годину, а після прокип’ятіть настій протягом 2-х хвилин. Потім процідити, трохи остудити, і накладіть кашку з алое на ділянки шкіри, де є прищі на 15 хвилин. Після закінчення часу вмивайтеся прохолодною водою.

* * *

Запобігти появі прищів на обличчі, а також прибрати вже наявні можна, якщо регулярно 2 рази на тиждень робити такий домашній рецепт маски з блакитної глини: В 1 столову ложку порошку блакитної глини додайте 1 чайну ложку лимонного соку, 1 чайну ложку настоянки календули, і стільки кип’яченої води, щоб при змішуванні вийшла маса, як густа сметана. Нанесіть маску рівним шаром на обличчя на 10 хвилин, після чого змийте прохолодною водою.

* * *

Позбутися прищів можна і за допомогою домашнього рецепта з часнику: Натріть на дрібній тертці декілька зубчиків часнику. Перед застосуванням змастіть шкіру обличчя будь-яким рослинним маслом, або вазеліном, щоб уникнути подразнення. Часникову кашку рясно накладіть на проблемні ділянки шкіри з прищами, а зверху накрийте марлевою серветкою, змоченою в гарячій воді. Ляжте, щоб кашка не обсипалася, розслабтеся, полежте так 10-15 хвилин, потім вмивайтеся прохолодною водою.

* * *

Цей народний засіб очищає шкіру, добре підсушує прищі на обличчі: Подрібніть в борошно вівсяні пластівці. Збийте 1 яєчний білок, і розмішайте його з 2-ма чайними ложками вівсяної муки. Змастіть обличчя отриманою сумішшю, і залиште її до повного висихання, після чого змийте прохолодною водою.

* * *

1 чайну ложку меду розмішайте з 1 столовою ложкою цибульного або картопляного соку. Нанесіть суміш на обличчя (тільки на проблемні ділянки шкіри) на 15-20 хвилин, після змийте водою кімнатної температури. Щоб позбавитися від прищів, бажано використовувати таку маску щодня.

* * *

Якщо у вас є прищі на обличчі, добре протирати шкіру настоєм з суниці: 1 склянка стиглих ягід суниці залийте 200 г горілки, щільно закрийте ємність, і дайте настоятися протягом одного місяця. Після процідіть, і протирайте отриманим настоєм обличчя щодня зранку і ввечері. Замість суниці можна використовувати і малину.

* * *

Маски з огірка також допомагають позбутися від прищів: Натріть на дрібній тертці 1 свіжий огірок середнього розміру. Залийте його невеликою кількістю окропу, щоб вийшла рідка кашка, залиште на 20 хвилин, після чого накладіть масу на обличчя. Після закінчення 15-ти хвилин змийте прохолодною водою. Після такої процедури шкіра обличчя трохи освітлюється.

* * *

Або ось ще домашній рецепт з огірка, який прибирає прищі на обличчі: 1 середній за величиною свіжий огірок натріть на тертці, і залийте його 1 склянкою окропу. Дайте настоятися 3 години, після чого процідіть. У отриманий настій додайте 1 столову ложку меду, і добре розмішайте. Отриманою сумішшю рясно змастіть ділянки шкіри, на якій є прищі, і через 30 хвилин змийте прохолодною водою.

* * *

Народний засіб, що допомагає позбавитися від прищів: Ретельно розмішайте такі інгредієнти як 1 столова ложка меду, 3-4 краплі йоду, стільки ж перекису водню, і 2 чайні ложки соку алое. Нанесіть маску на шкіру обличчя, і залиште на 10-15 хвилин, після чого вмивайтеся водою кімнатної температури.

* * *

Картопляний сік володіє заспокійливою і протизапальною дією. Якщо протирати їм шкіру кілька разів на день, прищі на обличчі незабаром пропадуть. Також, щоб позбавитися від прищів, добре протирати обличчя гарбузовим соком, або ж просто шматочком гарбуза.

* * *

Можна позбутися від прищів використовуючи такий домашній рецепт: 1 столову ложку дріжджів гарненько розітріть з 1 столовою ложкою крохмалю або картопляного борошна і з 3-ма столовими ложками йогурту. У суміш додайте ще 1 чайну ложку лимонного соку і по 2 краплі м’ятного масла та олії чебрецю. Ще раз все розмішайте і нанесіть на обличчя. Особливо рясно накладайте на проблемні ділянки. Через 15 хвилин змийте маску прохолодною водою.

Народні засоби від прищів

Народний засіб від прищів: В 1 склянку окропу додайте 1 чайну ложку цукру, і стільки ж харчової соди. Розмішайте все до розчинення інгредієнтів, змочіть в цій суміші ватний тампон, і добре протріть ділянки шкіри з прищами. Потім вмивайтеся прохолодною водою з милом, бажано господарським. Після вмивання змастіть вершковим маслом шкіру, там, де ви її протирали розчином, це зніме можливе роздратування і почервоніння. Через годину вмивайтеся знову, але вже без мила.

* * *

Прибрати прищі на обличчі допоможе наступний лосьйон: 1 столову ложку листя м’яти залийте половиною склянки окропу, і дайте настоятися 10-15 хвилин. Після процідіть, і в настій додайте 1 столову ложку борного спирту, стільки ж настоянки календули, і 1 чайну ложку лимонного соку. Протирайте таким лосьйоном обличчя (тільки ті місця, де є прищі) щодня зранку і ввечері.

* * *

Березові бруньки і листя — це також хороший засіб від прищів. 2 столові ложки березового листя (можна сухих) залийте 1 склянкою окропу, прокип’ятіть 5 хвилин, потім накрийте кришкою і залиште хвилин на 20-30. Отриманим відваром протирайте проблемну шкіру обличчя кілька разів на день. За таким рецептом можна приготувати відвар з листя волоського горіха, який також допомагає прибрати прищі на обличчі.

* * *

Прибрати прищі на обличчі можна спробувати таким методом: Закип’ятіть воду в каструлі середнього розміру. Зніміть з газу, і сядьте, нахиливши обличчя над каструлею (не дуже близько, щоб пар не обпікав). Для більшого ефекту Накрийтесь зверху рушником. Посидьте так хвилин 5, щоб добре розпарити обличчя. Потім натріть на тертці біле мило, приготуйте харчову соду і шматочок вати (зробіть це до розпарювання). Після того як посидіть над парою, насипте на вату дрібку тертого мила, і трохи соди, і протріть обличчя, злегка масуючи його, потім вмивайтеся прохолодною водою. Таку процедуру рекомендується робити 1 раз на тиждень. А в інші дні протирайте прищі шматочком льоду, замороженого з лимонного соку.

* * *

Народний засіб від прищів з листя малини: Добре промийте листя малини, обдайте їх окропом, і відіжміть з них сік. Цей сік розітріть з вершковим маслом так, щоб вийшла густа кремоподібна маса. Змастіть прищі отриманою маззю, і залиште на всю ніч.

* * *

Прибрати прищі можна і настоєм із сухого листя та квіток малини. Візьміть по одній столовій ложці цих інгредієнтів, і їх залийте 1 склянкою окропу. Залиште до повного охолодження. Обполіскуйте обличчя отриманим настоєм, змішаним 1/2 з прохолодною кип’яченою водою.

* * *

З лікарських трав також можна приготувати гарний народний засіб від прищів: Візьміть по 1 чайній ложці таких трав: сухі квіти ромашки, листя м’яти і зелений чай. Залийте суміш 1 склянкою окропу, і залиште до повного охолодження. Протирайте таким настоєм проблемну шкіру обличчя вранці і ввечері. Настій рекомендується зберігати в холодильнику.

* * *

Спробувати прибрати прищі можна й звичайною зубною пастою. Паста повинна бути білою (кольорова і прозора не підійде), не відбілююча, бажано з екстрактом лікарських трав, наприклад ромашки. Просто змащуйте пастою кожен прищик на ніч, до ранку прищі підсихають.

* * *

Хорошим засобом від прищів є трава оман (можна купити в будь-якій аптеці). 1 столову ложку оману залийте 1 склянкою окропу, і дайте настою повністю охолонути. Після змочуйте в ньому ватний тампон, і прикладайте тільки на проблемні місця. Таку процедуру потрібно робити протягом 30-ти хвилин, і не частіше 1 рази на добу. Після застосування змащуйте обличчя зволожуючим кремом. Шкіра після цього може пару днів лущитися і облазити, але це швидко проходить.

* * *

Допомагає прибрати прищі сік, віджатий з листя подорожника. Протирайте їм ділянки шкіри, на яких є прищі кілька разів на день.

* * *

Настій з ромашки часто використовується як народний засіб від прищів: Залийте 1 склянкою окропу 1 столову ложку сухих квіток ромашки лікарської, і прокип’ятіть хвилин 5. Дайте відвару настоятися 30-40 хвилин, після процідіть, і протирайте цим настоєм обличчя щодня, вранці і ввечері.

* * *

Сік, віджатий із зелені петрушки, крім освітлення шкіри обличчя допомагає прибрати і прищі. Просто протирайте ним обличчя кожен день. У сік можна додавати кілька крапель лимонного соку.

* * *

Ще один народний засіб від прищів це бузина чорна. 1 столову ложку сухих квітів залийте окропом (1 склянкою), і залиште на 30-40 хвилин. Потім процідіть, і змочуйте таким настоєм місця шкіри, де є прищі кілька разів на день.

Маски від прищів в домашніх умовах

Проти прищів можна використовувати такий засіб: Цю процедуру треба робити перед сном. Візьміть шматочок господарського мила, намочить його, і гарненько протріть їм кожен прищик. Залиште на всю ніч, а вранці вмивайтеся прохолодною водою, із застосуванням того ж мила. Господарське мило дуже добре підсушує прищі, і очищає жирну шкіру обличчя.

* * *

Рецепт маски від прищів в домашніх умовах: 1 столову ложку дріжджів розведіть кип’яченою водою так, щоб вийшла густа маса. Можна додати в неї ще кілька крапель лимонного соку. Нанесіть маску на обличчя, і коли вона повністю підсохне, змийте прохолодною водою.

* * *

Проти прищів добре використовується олія чайного дерева, просто змащуйте проблемні ділянки шкіри обличчя кілька разів на день. Крім олії чайного дерева можна використовувати Візін (краплі для очей, можна купити в будь-якій аптеці). Прищі він не прибирає, але дуже добре знімає почервоніння.

* * *

Ще одним засобом проти прищів в домашніх умовах є вмивання водою, з додаванням в неї лимонного соку або яблучного оцту. Тільки тут головне не переборщити. На 1 літр води використовувати не більше 1 столової ложки оцту або лимонного соку.

* * *

Рецепт маски від прищів із зеленої глини: В 1 столову ложку порошку зеленої глини додайте 1 чайну ложку оливкової або будь-якого іншого рослинного масла, 1 яєчний білок, і м’якоть одного стиглого плоду ківі, заздалегідь очищеного від шкірки. Ретельно розітріть всі інгредієнти, щоб утворилася густа однорідна маса, яку нанесіть на обличчя на 10 хвилин, потім вмивайтеся прохолодною водою.

* * *

Кропиву також можна використовувати як засіб проти прищів: 3 столові ложки свіжих кропив’яних листiв залийте 1 склянкою окропу, і залиште на 1 годину. Отриманим настоєм можна обполіскувати проблемну шкіру обличчя, наполовину розбавляючи його з водою, або протирати ті місця, де є прищі кілька разів на день.

* * *

Маска від прищів: Збийте віночком в піну 1 перепелине яйце, додайте в нього 1 столову ложку грейпфрутового соку і 2 столові ложки ягід суниці. Гарненько розітріть все ложкою, і нанесіть маску на обличчя за допомогою ватного тампона. Через 15 хвилин змийте прохолодною водою.

* * *

Проти прищів добре діє відвар з трави звіробою, або ромашки лікарської: 2 столові ложки звіробою (можна використовувати як свіжий, так і сухий) залийте 1 літром окропу, і проваріть протягом 5-ти хвилин. Після зніміть з вогню, і залиште на 2-3 години. Потім розлийте його у спеціальні формочки для льоду і заморозьте. Протирайте обличчя отриманими крижаними кубиками щоранку, і вугрі незабаром зникнуть. За таким же рецептом готувати відвар з ромашки.

* * *

Рецепт фруктової маски від прищів в домашніх умовах: 1 столову ложку м’якоті апельсина змішайте з 2-ма столовими ложками м’якоті вишні (можна використовувати заморожену) без кісточок. Добре розімніть ці фрукти, і до отриманої кашки додайте 1 столову ложку картопляного борошна або крохмалю. Ще раз розмішайте, і накладіть масу на обличчя. Після закінчення 15-ти хвилин змийте прохолодною водою.

* * *

Мед змішаний з настойкою календули дає дуже хороший ефект у боротьбі проти прищів: В 1 склянку кип’яченої води додайте 2 чайні ложки меду, і стільки ж настоянки календули. Розмішайте все до розчинення меду, після протирайте отриманою сумішшю ділянки шкіри з прищами щодня зранку і ввечері.

* * *

А ось ще рецепт маски від прищів з настоянки календули: 1 столову ложку настоянки змішайте з такою ж кількістю пшеничної муки, і додайте ще трохи кип’яченої води, щоб при розмішуванні вийшла однорідна маса, по густині як сметана. Накладіть маску на обличчя, і залиште на 10 хвилин, після чого змийте прохолодною водою.

* * *

Рецепт лосьйону проти прищів в домашніх умовах: Візьміть 2 столові ложки хвої, декілька листків подорожника (2-3), і по 1 столовій ложці сухих квіток ромашки і календули. Залийте всі інгредієнти 0,5 л горілки, і дайте настоятися протягом тижня. Потім процідіть, перелийте в скляну ємкість, бажано з темного скла, і протирайте таким настоєм обличчя (тільки там де є прищі) вранці і ввечері.

* * *

Що ще добре може допомогти проти прищів, так це яєчна плівка. Просто приклейте її невеликими шматочками окремо на кожен прищик, і залиште на всю ніч. На ранок прищі помітно підсохнуть.

Лосьйони та настоянки від прищів

Трав’яна настоянка від прищів: 1 столову ложку сухої подрібненої трави полину, хмелю або звіробою (можна використовувати суміш всіх цих трав) залийте 1 склянкою окропу, і залиште до повного охолодження. Потім процідіть, і розмішайте рідку частину з половиною склянки горілки. Додайте ще 1 столову ложку натурального яблучного або виноградного оцту. Рясно змочіть місця з прищами таким настоєм, і через 10-15 хвилин вмивайтеся прохолодною водою.

* * *

Рецепт народної настоянки від прищів з пелюсток білої лілії: У скляну ємність на зразок банки або пляшки з широким горлечком насипте половину склянки свіжих подрібнених пелюсток білої садової лілії, і кілька цілих пелюсток. Залийте їх 1 склянкою горілки, щільно закрийте, і залиште на 1 місяць. Після застосовувати для протирання проблемних ділянок шкіри. Перед застосуванням трохи розбавляйте настій водою.

* * *

Хорошим лосьйоном від прищів є ялична олія (продається в аптеках), сік калини, або ж сік, віджатий з м’якоті гарбуза. Просто протирайте їм кілька разів на день уражені ділянки шкіри.

* * *

Свіжий сік, віджатий з трави татарнику колючого також можна використовувати як народний лосьйон від прищів. Протирайте їм кожен день ті ділянки шкіри, де є прищі. Для більшого результату пийте його ще по 1 чайній ложці 2-3 рази на день.

* * *

Настоянка від прищів з шавлії: 2 столові ложки сухого подрібненого листя шавлії залийте 1 склянкою окропу, і дайте настоятися протягом 1-2 години. Після процідіть, додайте в настій ще 1 чайну ложку меду, добре розмішайте, і протирайте проблемні ділянки шкіри щодня зранку і ввечері.

* * *

Рецепт відвару для прийняття всередину, який також сприяє позбавленню від прищів: Візьміть по 1 чайній ложці такі трави як звіробій, коріння трави оману, і коріння лопуха. Залийте їх 1 склянкою окропу, і прокип’ятіть ще 5-10 хвилин. Потім відцідити, охолодіть і випивайте хоча б по 2 таких склянки на день.

* * *

Настоянка від прищів із звіробою: 1 столову ложку сухої трави звіробою залийте половиною склянки горілки, щільно закупорте ємність, і поставте в темне сухе місце на 7 днів. Після процідіть, і наполовину розбавте прохолодною кип’яченою водою.

* * *

Народний лосьйон від прищів з медунки лікарської: 1 столову ложку сухої подрібненої трави медунки залийте склянкою окропу, проваріть ще протягом 5-ти хвилин, потім процідіть. Змочуйте за допомогою ватного тампона місця шкіри з прищами по можливості 2-3 рази на день.

* * *

Рецепт лосьйону від прищів з чистотілу: Залийте пів. літра окропу 2 столові ложки сухої трави чистотілу, і залиште на 2-3 години. Потім процідіть, і використовуйте для протирання вугрів кілька разів на день.

* * *

Лосьйон для протирання жирної проблемної шкіри, також допомагає позбутися від прищів: Змішайте в рівних пропорціях такі трави як хвощ польовий і сухі квіти липи. 1 столову ложку суміші залийте половиною склянки окропу, і дайте настоятися близько 40-ка хвилин. Після протирайте обличчя процідженим настоєм щодня вранці і ввечері.

* * *

Столову ложку висушеної трави сушениці болотної залийте 1 склянкою окропу, і прокип’ятіть ще 5 хвилин. Після накрийте кришкою, і наполягайте протягом 1 години. Потім додайте в відціджений відвар ще 1 чайну ложку меду, і половину чайної ложки соди. Залиште ще на 10 хвилин, і після протирайте жирну шкіру обличчя 2-3 рази на день.

* * *


*
Нагору