Класика Поезія Проза Усяка всячина Прислів'я, приказки Перевiр себе! Хихітня Відгуки



*

Трохи про мистецтво тілесної любові



Ця тема в нашому суспільстві, як донедавна секс, вважалася забороненою. З одного боку «благочестиві» лицеміри готові присоромити кожного, в кого в лексиконі зустрічаються такі слова, як ерекція, вагіна, фалос, оргазм, а з іншого — вони теж зачинають і виношують дітей і, природно, народжують їх не через голову. Так скільки можна «пхе-пхе-пхекати» і «вимикати світло» там, де потрібно тільки одне — усвідомлення? Адже саме заборонений плід такий солодкий. Саме він часом змушує нас впадати в крайнощі. Завдання ж просте й складне водночас: пізнавати себе й навколишній світ, прагнути гармонії.

Сексуальне неуцтво, що досягло апогею, й не тільки в нашій країні, цілком логічно викликало хвилю захоплення даоськими практиками, вумбілдингом (вум — вагінальні керовані м’язи, білдинг — побудова, створення, розвиток), менбілдингом і безліччю інших речей, спрямованих на пізнання й розвиток свого тіла.

І якщо жінка народила одне, друге маля — чоловік, volens-nolens, почуватиметься всередині неї зовсім по-іншому. І хоч би якої сили була їхня взаємна любов — фізіологія залишається фізіологією. Як сказав моїй подрузі-породіллі її чоловік: «Ти всередині стала схожа на… дзвіночок!».

Боюся, що так думає далеко не він один. Є речі, яких ваш коханий вам ніколи, ні за яких умов не озвучить. Чоловік прагне завойовувати й володіти, досліджувати й пізнавати знову й знову.

На щастя, сексуальна освіта в Україні нині переростає в новий формат. Пусті розмови «про це» й безладний секс поступаються місцем зовсім іншій, грунтованій на пізнанні своїх «святая святих», роботі. Нині дедалі більше українок не тільки читають про мистецтво тілесної любові, а й навчаються володіти своїми інтимними м’язами, наявність яких досі продовжують заперечувати окремі «професори», чого ніколи не дозволить собі по-справжньому грамотний гінеколог.

Усі знають про секс-тури на Філіппіни, в Південну Корею, Таїланд, але мало хто замислювався над тим, чому чоловіків з усього світу тягне туди як магнітом. Адже проституція була і є в будь-якій країні. Відповідь проста — корінні жительки цих і низки інших країн, серед яких Індія, Китай, Японія, Шрі-Ланка та ін., з дитинства навчаються усвідомлено управляти своїми інтимними м’язами й знають не тільки про те, як зробити приємність собі, а й розбудити силу в своєму чоловікові. Якщо жінка не вміє обійняти чоловіка всередині себе, імітує легко зчитувані чоловіком оргазми, рано чи пізно в того обов’язково з’являтимуться думки про те, що його чоловічі якості тут не потрібні, що в цьому місці, в цих стосунках він не затребуваний як чоловік. І тоді можливі дві сюжетні лінії. Перша — через певний час коханий просто перестане проявлятися як чоловік і віддасть «кермо влади» тій, котра цю ситуацію своїм неуцтвом сама ж і змоделювала. Друга — він знайде собі таку, поруч з якою почуватиметься і захисником, і королем, і завойовником.

«Чоловік екстравертний від самого початку, — каже психолог, сексолог, керівник однієї із шкіл, які працюють з жінками й чоловіками в цьому напрямку, Світлана ПАШКЕВИЧ. — Його фалос — це зовнішня антена, з допомогою якої він пізнає світ. Тому прерогатива чоловіка — це взаємодія із зовнішнім світом, тоді як прерогатива жінки — взаємодія з внутрішнім. Жінка інтровертна від природи — вся її статева система всередині. Знаєте, чому виник міф про те, що жінка брудна, порочна тощо? Тому що всі гінекологічні захворювання мають психосоматичний характер. Усі думки, що виникають у жінки в голові, — миттєво опускаються в її статеві органи. Звичайно, якщо жінка благочестива, сповнена служіння Богу, своєму чоловікові, — всередині неї буде світло й чистота, а якщо ні? Чоловіки — кращі індикатори того, що з вами, шановні пані, насправді відбувається. І я не вигороджую чоловіків. Просто я прагну, щоб жінки розуміли покладену на них відповідальність.

Скажіть, що найдорожче в цьому світі? Правильно, життя. І як же може бути брудним і порочним те, звідки воно з’являється? Сам Господь зробив так, щоб дитина виходила не з жіночого серця, а з вагіни. Це ворота життя, а те, чого ваша мама розповіла або чого не розповіла вам про неї, — це вже зовсім інше. Скажіть, коли ви востаннє заглядали в атлас анатомії? Давно? Раджу вам купити його й читати разом із Біблією. Це не жарт. Усе побудоване за образом і подобою. Коли чоловік входить у жінку, а потім «іде по прямій», щоб доторкнутися до найсакральнішого — матки, це вам нічого не нагадує? Це храм. Кожна жінка носить у своєму тілі вівтар, до якого щоразу так прагне доторкнутися її чоловік.

У нашій школі ми не вчимо качати м’язи, ми вчимо ними управляти. Курс має назву: сексуальна гармонізація, вумбілдинг і основи Тантри. Тантра — це танець між партнерами на всіх рівнях: фізичному, духовному, це основа гармонії родини. Матриця сім’ї бере свої витоки із сексуальних стосунків. Я не закликаю зациклюватися на своїх статевих органах. Але й ставитися до них зі зневагою теж не можна. Якщо людина не звертає уваги на якусь частину свого тіла, вона починає хворіти.

— Є думка, що деякі жінки проявляють цікавість до таких практик з метою якомога міцніше прив’язати до себе чоловіка.

— Це ілюзія. Усі наші думки передаються у сфери статевих органів. Секунд тридцять жінка ще може контролювати глибокі м’язи, а далі в цій тонкій системі відбувається збій. Утримати можна тільки любов’ю.

— А як же секс заради сексу? Це погано?

— Це не погано й не добре. Це всього лише ваш вибір. Примітивне тертя шкіри об шкіру теж має місце. Якщо, наприклад, мова про порно, то нічого спільного зі зляганням воно не має. Це постановочні трюки. І жахливо, коли діти, надивившись такого, думають, що так і треба.

— Цьому можна якось протистояти, «вберегти» від цього? Як і коли говорити з дітьми про секс?

— Ми живемо в епоху інформаційних технологій і тому не зможемо вберегти наших дітей від перекрученої інформації. Але я глибоко переконана в тому, що дитина повинна отримувати інформацію в сім’ї. Батьки як мінімум можуть купити книжку з дитячої валеології, де все доступно й правильно написано. Не треба лякати дітей розповідями про те, що розрізають живіт і звідти дістають дитину. Не потрібні казки про лелеку й капусту. Будьте чесні зі своїми дітьми, й тоді діти будуть чесні з вами.

— Ви все про даоські практики говорите. Але ж ми переважно православні люди.

— Я сама здивувалася, коли одну з учениць до мене направив саме православний священик. У неї були проблеми в сім’ї, яких, на жаль, не міг допомогти розв’язати психолог чи духівник. Узагалі треба розуміти, що світ змінився. Ми не можемо мислити догмами. Я розмовляла зі священиком, і, вислухавши мої аргументи, він благословив мене. Моя мета — просвіта.

— Якщо ви напоумите жінку, значить і чоловік має бути відповідно освіченим. Це вже завдання жінки?

— У жодному разі жінка не повинна виконувати роль учительки або матусі. Все має бути само собою, ненав’язливо й природно. Не дай Боже жінці декларувати своє верховенство. Водночас жінка має бути задоволеною, тільки тоді в сім’ї можлива гармонія.

Погано те, що жінок тепер виховують як чоловіків. Жінка звикла все контролювати, вона не вміє розслаблюватися й повністю довіряти чоловікові. Вона мусить поєднувати в собі три іпостасі: спочатку жінка, далі — коханка (дружина) і тільки потім — мати. І якщо жінка саме так вибудувала пріоритети, у неї все складається. Тільки так збережеться її жіноча енергія, яка й приваблює чоловічу. І апогеєм стосунків чоловіка й жінки стає злягання, бо хоч скільки б ми говорили про прекрасні, високі платонічні стосунки, тілу потрібні дотики, пестощі.

— Часто гроші заробляють саме на людських слабкостях і пороках. Як же відрізнити майстра від шарлатана? До того ж, на мою думку, бути майстром — означає нести величезну відповідальність.

— Своїм учням я кажу: «Не вірте жодному моєму слову. Усе перевіряйте ще раз. Вмикайте інтуїцію й критичне мислення».

Можливо, настав час стати чесним із самим собою й признатися в тому, що восьмирічний син, який блукає порносайтами, — це не жах, це наслідок того, що ви, шановні батьки, йому про найголовнішу річ на землі — власне народження — не розповіли.

До речі, те, що нині так багато патологій у пологах, а кесарів розтин і епізіотомія стали нормою, теж наслідки неуцтва. Софія Ніколаєва, акушер-гінеколог із 20-річним досвідом роботи, з цього приводу каже: «Століття або навіть тисячоліття тому було створено міф, що народжувати — це боляче. Протягом багатьох століть жінку переконували, що вона потребує допомоги під час пологів. У чому ж саме ця допомога полягає? Можливо, лише в одному — не заважати, дозволити жінці повірити у власні сили. Видатний французький лікар-акушер Мішель Оден каже, що породіллі важливо почуватися в безпеці, подалі від чужих очей. Бо почуття небезпеки, як і відчуття того, що за нею спостерігають, викликає підвищення в неї рівня адреналіну. Внаслідок цього жінка не може довіритися, відкритися таїнству, яке з нею в пологах відбувається.

Безумовно, якщо жінка ще на етапі вагітності вміла управляти своїми інтимними м’язами, — під час пологової діяльності вона залишиться при тямі й на рівні тіла розумітиме, які саме м’язи їй треба розслабити, коли й які пози прийняти для розкриття шийки матки тощо. Ба більше, виходячи з власних спостережень, можу сказати, що в такої жінки з’являється впевненість у тому, що пологовий процес — це єство. Вона відчуває захват від власної спроможності усвідомлено допомогти своєму малюкові народитися в любові й гармонії. До усвідомлення ніколи не пізно зробити перший крок. Тому, що раніше жінки почнуть працювати з вумами, то краще. Це глибоко інтимний процес. Це пізнання себе. І для кожної він відкривається коли настає її час».

Милі пані, можливо, настав час узяти відповідальність за власне тіло, жіночність, сім’ю, красу на себе? Можливо, треба зійти з рівня «фалічної голови» й опуститися в таке віддане вам тіло? Втім, ми не закликаємо вас усе кидати й мчати опановувати свої інтимні м’язи. Ми просто хочемо ярлик, який прилип до словосполучення «сексуальна освіта», перемістити з патетики й демагогії до рівня конкретної, властивої кожному з нас фізіології. Знання дають можливість вибирати, а от неуцтво породжує фо­бії та страхи. Так, у цій сфері, як і скрізь, є безліч псевдовчителів, але ж недарма кожному з нас дано можливість аналізувати, порівнювати, зіставляти. Вибір школи, майстра, практики завжди залишиться за вами. Ми не станемо нікого піарити чи гудити. Скажемо лише, що ідеєю гармонізації сім’ї, стосунків «жінка—чоловік» ще в радянський час займався Володимир Муранівський (інженер за освітою). Саме він уперше у світі ввів в обіг саме поняття вумбілдинг і винайшов чудові своєю простотою тренажери для роботи з інтимними м’язами.
В одній з книжок він писав про те, що жоден макіяж, коштовності, хутра не перетворюють жінку так, як її бажаність — велике природне почуття. Кожна жінка завжди, майже за всіх обставин прагне викликати цей щирий потяг.

Ніка Суздальська

 

 

 

*
Нагору